Inspireren om te ontwikkelen

Als eigenaar van MKB Werkplaats stel ik me graag aan je voor.
Ik heb een technisch bedrijfskundige achtergrond die ik heb aangevuld met een master in marketing en vele trainingen en cursussen op het gebied van leiderschap, strategie, verkoop en management. 

Ik heb een brede achtergrond en ervaring met name bij groeibedrijven. Ruim twaalf jaar werkte ik bij Numac Nederland (nu onderdeel van SPIE), dat groeide van 20 naar 900 medewerkers. Na de ISO certificering heb ik er diverse vestigingen opgezet en geleid. Ik heb veel bijgedragen op het gebied van HRM & recruitment en later business development & marketing.

Daarnaast geef ik de afgelopen jaren regelmatig een serie lessen op het HBO.

Ik wil mensen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Ik vind het belangrijk om mijn werk met heel veel plezier te kunnen doen en verbinding te zoeken met mensen met verschillende achtergronden en in verschillende lagen van een organisatie.

Eind 2005 startte ik mijn eigen bedrijf. Sindsdien heb ik tientallen klanten geholpen met strategieontwikkeling, marketing HRM, communicatie en processen en structuren. 

MKB bedrijven die willen ontwikkelen of groeien en die daarbij tijdelijk ondersteuning kunnen gebruiken. Bij voorkeur ga ik lange termijnrelaties aan om de ondernemer en het bedrijf goed te leren kennen. Zo kun je nieuwe projecten of vragen snel en efficiënt oppakken.

Flexibele stafdienst

Met MKB werkplaats wil ik MKB ondernemers inspireren en vooruit helpen. Ik ben ervan overtuigd dat met een beetje hulp grote sprongen kunnen worden gemaakt. Directeuren van MKB bedrijven moeten van alle markten thuis zijn. Buiten het beheersen en steeds verder verbeteren van hun kernprocessen krijgen ze te maken met HRM, Marketing, Verkoop, Communicatie, Administratie, ICT, Inkoop en Logistiek. MKB-bedrijven kunnen het zich niet permitteren om voor al deze vakgebieden specialisten aan te nemen. MKB Werkplaats biedt flexibele ondersteuning op de vaak gemiste stafdiensten zoals HRM, Procesmanagement, Strategie & Marketing en Communicatie.

Continuïteit borgen

Ondernemers zijn bovendien verantwoordelijk voor de continuïteit van hun bedrijf. Ze moeten zich af en toe los maken van de dagelijkse operationele bezigheden om na te denken over de toekomst van het bedrijf en haar bestaansrecht op lange termijn.
MKB werkplaats ondersteunt ondernemers op praktische manier. Ik schrijf geen rapporten maar help de ondernemer daadwerkelijk bij het aanpakken van vraagstukken of projecten. Praktisch en concreet, waarbij de ondernemer aan zet blijft. Ik ben de stok achter de deur en zie toe op de voortgang van de activiteiten.