Inspireren om te ontwikkelen

Als eigenaar van MKB Werkplaats stel ik me graag aan je voor.
Ik ben Annemiek Adams en ik heb een technisch bedrijfskundige achtergrond aangevuld met een master in marketing. Daarnaast heb ik nog vele trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van o.a. leiderschap, strategie, verkoop, scaling-up en scrum. 

Ik heb een brede achtergrond en ervaring bij met name groeibedrijven. Ruim twaalf jaar werkte ik bij Numac Nederland (nu onderdeel van SPIE), dat groeide van 20 naar 1000 medewerkers. Na de ISO certificering heb ik er diverse vestigingen opgezet en geleid. Ik heb veel bijgedragen op het gebied van recruitment, de interne organisatie en business development & marketing.

Eind 2005 startte ik mijn eigen bedrijf. Sindsdien heb ik tientallen klanten geholpen met strategieontwikkeling en de implementatie en borging van de strategie in de organisatie. Hiervoor heb ik een inmiddels bewezen groeiprogramma ontwikkeld. Voor de implementatie richt ik me op de organisatie en processen, rollen, teams en medewerkers, cultuur, overlegstructuren, recruitment en leadgeneratie, branding en sales.

MKB bedrijven die willen ontwikkelen of groeien en die daarbij ondersteuning of coaching kunnen gebruiken. Bij voorkeur ga ik lange termijnrelaties aan om de ondernemer en het bedrijf goed te leren kennen. Zo kun je nieuwe projecten of vraagstukken snel en efficiënt oppakken.

Sinds 2021 ben ik gecertificeerd Groeicoach van Bouwen aan Betere Bedrijven. 

Daarnaast geef ik de afgelopen jaren regelmatig een serie lessen op Fontys Hogeschool Eindhoven in o.a. Strategisch management, Performance Management, Marketing, Business Management en het begeleiden en assessen van stagiaires en afstudeerders.

Ik wil mensen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Ik help bij het geven van inzichten, zodat ondernemers, managers en medewerkers de juiste keuzes kunnen maken. Ik vind het belangrijk om mijn werk met veel plezier te kunnen doen en verbinding te zoeken met mensen met verschillende achtergronden en in verschillende lagen van een organisatie.

Annemiek Adams

Continuïteit borgen

Ondernemers zijn verantwoordelijk voor de continuïteit van hun bedrijf. Ze moeten zich af en toe los kunnen maken van de dagelijkse operationele bezigheden om na te denken over de toekomst van het bedrijf en haar bestaansrecht op lange termijn.
MKB werkplaats ondersteunt en coacht ondernemers op een praktische manier. Geen dikke rapporten maar ondernemers echt helpen bij het daadwerkelijk aanpakken van vraagstukken of projecten. Praktisch en concreet, waarbij de ondernemer aan zet blijft.